• V75-1: 1 GLOBALSATISFACTION (9,7)
  • V75-2: 1,4,5,7,8,15 (9,12)
  • V75-3: 5 ZENIT BRICK (9,8)
  • V75-4: 3,6,9,11,13,15 (8,5)
  • V75-5: 2 LIGHTNINGSKY (10,5)
  • V75-6: 1,2,3,4,5,9 (6,11)
  • V75-7: 2,4,6,10 (5,1)

V75-1

Trots att 1 Globalsatisfaction (55 %) inte startat på ett år var han tvåa bakom Linus Boy i årsdebuten senast på Axevalla. Det är många som är inne på att Globalsatisfaction antingen galopperar eller får rygg ledaren men jag tror att han kan snuva övriga på ledningen. Globalsatisfaction är snabbare ut än vad många tror. Misslyckas Ulf Ohlsson med att köra honom till tätpositionen tar han ut Globalsatisfaction i andraspår per omgående. Då vinner man det här.

V75-2

Det är ganska jämnstreckat i försök 3 till Diamantstoet och inte ens jag har en vinnare klar. 4 Orkidee Skift (26 %) ser ut att bli favorit eftersom hon är favorit att komma till ledningen. Jag blir inte förvånad om Orkidee Skift vinner – men det är inget jag tänker gå på eftersom hon är favorit. I den här typen av lopp är det inte ovanligt att det blir en skräll som vinner och jag vill gärna varna för 1 Calissa Rich (5 %), 5 Raise Broline (5 %) och 8 Going Propp (11 %).

V75-3

Jag tänker inte motivera varför 5 Zenit Brick (80 %) vinner. Han vinner bara.

V75-4

Nu ska lärlingarna ut i voltstart på V75. Det kan sluta precis hur som helst och om jag ska vara ärlig känner jag mig inte ens säker trots att jag sitter med sex streck. 3 Tyson Dimanche (22 %) och 11 Staro Ivy League (22 %) ser ut att få dela på favoritskapet men jag tror mer på två andra – 6 Antonio America (8 %) och 9 Global Tailwind (8 %). Sandra Eriksson och Oskar J Andersson som kör dessa två är två av dom tre bästa kuskarna i fältet. Det är nog så viktigt.

V75-5

Det är lika bra att säga det på en gång. Jag kommer spika 4 Lightningsky (21 %). Han ser tyvärr ut att bli knapp favorit men det får man ta. Reijo Liljendahl har inte rosat marknaden senaste tiden men det kan vända i eftermiddag med Lightningsky. Han – hästen alltså – är fortfarande orutinerad men det ska bli spännande med första jänkarvagn. Lightningsky har perfekt utgångsläge och kan låta dom andra köra om ledningen. En riktigt bra spik att luta sig mot.

V75-6

Ja, det tar emot att gardera 5 Olle Rols (53 %). Han har ju vunnit fem raka, för sjutton gubbar! Men nu blir den gode Olle Rols stor favorit trots att han lottats till spår 5 i volten. Det kan tyvärr ställa till det. Det är i alla fall vad jag hoppas eftersom jag garderat ordentligt. Jag har hittat två intressanta motbud – först och främst 1 Oceanic Clearence (9 %) som bjöd på en vass spurt senast och 2 Dani Boko (15 %) som tog många på sängen senast på Solvalla.

V75-7

Efter uppvisningen senast på Solvalla förstår jag att många spikar 4 Sir Q.C. (38 %) men det jag tycker att man ska ta med sig är att han tagit fyra av fem segrar från ledningen. Dit kommer Sir Q.C. inte idag. 3 Reverend Wine (3 %) är snabbast från start men lär knappast köras i spets den här gången – därför är jag inne på att 2 Porthos Race (6 %) får överta. Om Åke Lindblom i sin tur väljer att släppa till favoriten kan det lösa sig bra ändå över upploppet!