• V75-1: 1,2,3,4 (5,6)
  • V75-2: 1,3,6,8,10,13 (7,9)
  • V75-3: 2,4 (1,5)
  • V75-4: 1,4,6,10 (11,8)
  • V75-5: 12 GLOBALSATISFACTION (1,7)
  • V75-6: 6 TOTAL RECALL (7,3)
  • V75-7: 1,3,4,6,10,11 (2,8)

1 152 / 576

Då ska jag försöka bena ut V75-finaler på Solvalla och det är inte så enkelt som det låter. Faktum är att jag garderar omgångens största favorit – 4 Sir Q.C. i V75-4 – och spikar emot två av omgångens största favoriter. Om det kan du läsa mer om i analysen som följer. Det var tyvärr ett tag sedan jag hade nån lycka på spelet men för varje förlust kommer jag närmare en vinst. Det är i alla fall vad jag försöker intala mig. Nåväl, läs min analys nedan.

V75-1

I den inledande avdelningen låser jag på fyra. Det är också den här kvartetten som blir spelad ­– övriga får räknas som skrällar. 5 Galactica (5 %) är bra nog att vinna men eftersom hon inte startat på länge chansas hon bort. 1 Indoor Voices (21 %) har varit ute i tuffare sällskap än det här, utan att imponera på mig ska sägas, och blir farlig om hon kommer till ledningen. Dock är jag inte säker på att hon gör det. Mitt förstastreck är kapabla 3 In Toto Sund (17 %).

V75-2

Det är säkert många som kommer spika 3 Keycard (21 %) och efter senaste insatsen är det lätt att förstå varför. Om hon är lika bra den här gången blir det svårt för övriga att ta sig förbi henne – inte minst för hästar på tillägg. Jag har dock svårt att se hur Keycard ska kunna upprepa bedriften och vill därför lyfta ett varningens finger för 6 Anne Royal (6 %) som tar ledningen – tvåa bakom Keycard senast – och 10 Dealwithakiss (4 %) som imponerade näst senast.

V75-3

Jag vet hur bra 1 Zenit Brick (34 %) varit under vintern men känslan är att han är på väg ur form. Jag låser därför på 2 Sir Ratzeputz (31 %) och 4 Queer Fish (19 %). Som jag läser loppet tar 5 Quick Fix (3 %) ledningen och släpper till Sir Ratzeputz, alternativt Queer Fish om han tar sig förbi Sir Ratzeputz när bilen släpper. Troligt scenario är dock att vi får se Sir Ratzeputz i spets efter ett par hundra meter och Queer Fish i dödens. Då är loppet låst, tror jag.

V75-4

Om man vill vinna stort, ja då ska man fälla omgångens största favorit. Just den här helgen handlar det om 4 Sir Q.C. (66 %). Han har vunnit fyra raka – alla från ledningen – och har god chans att ta femte raka. Dock lär han inte släppas till spets på Solvalla och med det i åtanke är han för mycket spelad. Jag vill varna för 1 Clint Classic (3 %) som får ledningen eller rygg ledaren och som ska tävla med jänkarvagn. 10 Farouk B.R. är gynnad av överpace.

V75-5

Jag gillade intrycket på 1 Generaal Bianco (52 %) vid segern senast. Han flög fram över upploppet och vann enkelt. Trots att det var första starten för året. Nu fick Generaal Bianco innerspår och det var inte det PU hoppades på – det är nämligen ingen hemlighet att Generaal Bianco inte är som bäst i spets. Det kan räcka hela vägen ändå men jag väljer ändå att spika 12 Globalsatisfaction (21 %) som vann plättlätt från dödens senast. Gör han om det på Solvalla?

V75-6

Ibland måste man chansa här i livet och det är precis vad jag tänker göra i V75-6. Jag chansar bort 3 Floris Baldwin (25 %), 7 Who’s Who (37 %) och allt vad dom heter och spikar 6 Total Recall (2 %). Senast var han tvåa bakom Who’s Who som blir favorit – bara slagen med en hals – och jag köper inte att det skiljer 35 % mellan dom båda. Särskilt inte med tanke på att Total Recall får ledningen eller rygg ledaren. Dessutom åker jänkarvagnen på. Jag spikar!

V75-7

Det är mycket snack om 10 Pastore Bob (28 %) och 11 Olle Rols (23 %). Det är lätt att förstå varför. Om jag bara får välja en av dom här två får det bli Olle Rols eftersom jag tror han är tuffare än Pastore Bob – man får inte glömma att Pastore Bob tagit sina senaste segrar från ledningen och dit kommer han inte den här gången. Olle Rols är given etta i min ranking. Jag vill också varna för 4 Rushmore Face (16 %) som tar ledningen. Han kan leda det här runt om.