• 4,5,7,8 (9,3)
  • 4,7,8,9,14,15 (13,2)
  • 1 ZENIT BRICK (8,5)
  • 4,5,6,7,9,11 (2,1)
  • 1,4,6,12 (9,3)
  • 2 HANKYPANKY FRANCES (1,6)
  • 1,3,5,8 (10,2)

2 304 / 1 152 kronor

V75-1

Det är fyra hästar jag tror på här och det vore själva fan om inte nån av dom kunde vinna. 9 Slide So Easy ser ut att bli favorit men jag blir inte förvånad om 5 Jairo tar sig både ikapp och förbi. Hur det än blir kommer jag chansa bort Slide So Easy eftersom bakspår och skotvång inte är till hans fördel. Den jag tycker borde vara favorit är 8 Nakoda Goj som hittat ett par nya växlar hos Nicklas Westerholm. Hur han ska vinna? Nakoda Goj sveper fältet 800 kvar.

V75-2

Nej, det har inte gått mig förbi att 14 Ready Ribb är en bra stayer men nu har han många tuffa konkurrenter att runda. 4 Aisha Simoni har ju siktats mot det här loppet och ska kanske tävla med jänkarvagn. Det kan räcka långt. Jag vill också lyfta ett varningens finger för 7 Dizzy River och 8 Platon Face som gör upp om ledningen. Jag vet att det är ett långskott men frågar du mig är 9 Zeus Karsk alldeles för litet spelad. Bästa hästen i fältet heter 15 Mind Your Face.

V75-3

Det är säkert många som kommer spika 2 Västerboonthenews eftersom han tar ledningen och verkar hopplös att slå från den positionen. Intrycket senast var dock inte lika övertygande som tidigare och därför tänker jag spika 1 Zenit Brick. Många tror att han ska bli fast på innerspår men det är nog ingen risk i ett lopp med bara nio hästar. Han kommer inte till spets – det är ett som är säkert – men om Västerbo tappat formen kan Zenit Brick vinna från dödens.

V75-4

Två som imponerat på mig är 4 Weekend Fun och 5 Minnestads Ecuador. Det blir förmodligen nån av dom som kommer till ledningen och blir det Weekend Fun är loppet sannolikt över. Han kan vara en spik men spelprocenten stiger och det gillar jag inte alls. 6 Divine, 9 Tentacles och 11 Fairplay Pellini blir alla spelade till under 10 % och det är alldeles för litet. Jag kan till och med sticka ut hakan och säga att Tentacles är en av dom mest bäst vinstchans i loppet.

V75-5

När jag sa till grannen att jag tänkte spika 1 Olle Rols blev jag idiotförklarad. Efter ett tag skakade vi hand och försonades i att innerspår inte är optimalt. Peter Ingves kommer ladda allt vad det går för ta ledningen. Petter Lundberg och Björn Goop kommer ladda ännu mer för att ta sig förbi Olle Rols med 3 Global Science respektive 6 Twigs Briard. Om det blir körning kan 4 Västerbo Grosbois skrälla men förmodligen slutar det med seger för 12 Erik Sting.

V75-6

Det är lite av en chansning men man måste våga för att vinna. 2 Hankypanky Frances debuterade för Timo Nurmos senast och det blev seger direkt – trots att hon inte startat på ca. fem månader. Nu har Hankypanky Frances ett lopp i kroppen efter längre uppehåll och jag förväntar mig därför en ännu vassare insats i den här starten. Stallet har planerat spännande ändringar – förutom att det blir första Björn Goop blir det helstängt, lättare balans och rycktussar.

V75-7

Om jag visste att jag kunde lita på 4 Qahar Q.C., ja då hade jag spikat. Tyvärr kan jag inte lita på honom och därför blir det till att gardera. Troligt scenario är att 3 Persos Smokie körs till ledningen och får Qahar Q.C. utvändigt om sig. I rygg får han 1 Staro Ivy League. Med tanke på dom positionerna ska alla tre räknas. Jag tar även med 8 National Prince som har fyra segrar på sina fem senaste starter. Han är väldigt bra men spåret kunde vara bättre.