• 1,2,8,9 (4,3)
  • 5 DARTAGNAN SISU (3,1)
  • 1,3,5,7,9,12 (4,10)
  • 5 BO C. (10,9)
  • 2,4,6,7 (9,12)
  • 1,2,3,4,7,9 (5,6)
  • 4,5,8,11,12,14 (6,7)

1 152 / 576 kronor

Det var ett tag sen jag spelade på V75 senast. Jag har vilat mig i form och det kanske blir tungan på vågen. Det är i alla fall vad jag hoppas på. Jag har hittat två spikar som inte blir mycket spelade – bara 9 och 16 % – och vinner båda ska det mycket till för att sjuan inte ska sitta. Det är med en positiv känsla som jag delar med mig av mitt systemförslag inför V75 i Örebro i helgen.

V75-1.

Det är fyra hästar som sticker ut i den första avdelningen. Jag gör det enkelt för mig och streckar alla fyra. 1 In Toto Sund (28 %) blir favorit på läget och att hon har skyhög kapacitet – dock får man inte glömma bort att 8 Unique Juni (18 %) besegrade In Toto Sund näst senast. 2 I Love Paris (14 %) vann sto-EM i augusti förra året och har fin kapacitet. Hon ska eventuellt tävla barfota bak och med jänkarvagn. 9 Anna Mix (22 %) behöver ingen närmare presentation.

V75-2.

Risken finns att jag får äta upp det här men jag tror att 5 Dartagnan Sisu (9 %) plockar ned 3 Michelangelo Ås (45 %) från dödens. Näst senast på Solvalla var han tvåa bakom Cyber Lane – trea i mål var Diamanten. Det säger en del om vilken kapacitet Dartagnan Sisu besitter. Michelangelo Ås kommer garanterat köras till spets men det spelar mindre roll – min spik lever på sin styrka och att det är årsdebut gör ingenting. Dartagnan Sisu behöver inte lopp i kroppen.

V75-3.

Jag kan inte säga något om att 5 Shadow Woodland (46 %) blir klar favorit – han är nämligen favorit att komma till ledningen och har vunnit 14/18 när han körts i spets. Dessutom har Örebro kort upplopp. Shadow Woodland kommer från en fin insats och kan vara ett spikalternativ. 3 Charrua Florlan (19 %) har imponerat gång på gång och står på tur för att vinna. 7 Volstead (11 %) ska tävla med helstängt huvudlag och är tillräckligt bra för att vinna från dödens.

V75-4.

För att vinna är man tvungen att chansa. Det är precis vad jag tänker göra här – jag spikar 5 Bo C. (16 %) som är tredjehandare bakom 9 Milliondollarrhyme (21 %) och 10 Output Pressure (17 %). Han är på intet sätt en given vinnare men eftersom procenten är låg är det värt att chansa. Mikael J Andersson är duktig i voltstart och prickar han starten någorlunda är jag inne på att han och Bo C. kommer glida till ledningen. Då blir han en svår nöt att knäcka.

V75-5.

Ska man vinna stort är man tvungen att chansa. Jag har därför valt att chansa bort 4 National Prince (57 %) som blir omgångens största favorit. Istället tar jag med 2 Sugar Daddy (9 %) och 6 Whisky Akema (8 %) som årsdebuterade i samma lopp senast. Det är två tuffingar som inte ska nonchaleras. Men för att nån av dom ska vinna krävs det sannolikt att National Prince gör bort sig – och det är inte alls omöjligt. Det här känns som en kul och spännande lås.

V75-6.

Det är ett ganska jämnt lopp men jag tror mest på 4 Urgent Call (19 %) som är snabb bakom bilen. Från ledningen har jag svårt att se honom förlora – inte minst eftersom Urgent Call kommer lättas i balansen. 3 Sir Henry P.Hill (16 %) är kanske lika br men jag har svårt att se honom plocka ner Urgent Call från dödens. Bakom dessa två tror jag även på 7 Arsenal (15 %) som gick i mål på fin tid senast och 9 Gizmo de Veluwe (12 %) som övertygade senast.

V75-7.

Jag har bara positivt att säga om 14 Call Me Keeper (48 %). I senaste starten vann han Seinäjoki-race i härlig stil och är han bara lika bra i Orebro Intn’l blir han svår att stå emot. Det man dock bör ha i åtanke är att Call Me Keeper inte övertygat på svensk mark hittills – men kanske vänder det nu. Han har dubbla tillägg att plocka in men det ska inte vara någon match över 3 140 m. Jag vill dock varna för 4 Pacific Face (4 %) som älskar distansen mer än nåt annat.