• 3 WAFFLE CONE (1,5)
  • 1,3,5,6,7,8,9,10 (2,12)
  • 1,2,3,4,5,11 (7,8)
  • 5 SYNJO DIVA (2,3)
  • 1,3,4,6,7,9 (2,10)
  • 15 BRYSSEL (4,12)
  • 1,2,4,5,6,8 (9,10)

1 728 / 864 kronor

Jag brukar sällan spela på V75 när omgången avgörs i annat land än Sverige. Det beror på att jag inte har koll på danska, finska och norska hästar – och vill man ha när man spelar på trav. Den här helgen har V75-cirkusen kommit till Klosterskogen och eftersom jag hittat tre säkra vinnare kommer jag lämna in en eller två system. Nedan hittar du ett första utkast på systemförslag. Waffle Cone, Synjo Diva och Bryssel kan väl inte förlora sina respektive lopp?

V75-1

Förra året gjorde 3 Waffle Cone (65 %) årsdebut på Solvalla den sista helgen i maj. Det bekom henne inte. Trots att hon inte startat på länge dundrade hon runt nationalarenan på 1.10,9a/1609. Waffle Cone vann loppet förstås. Frode Hamre säger att hon inte heller behöver ett lopp i kroppen för att vinna V75 på Klosterskogen. Det tar emot att spika en så stor favorit men eftersom loppet körs som V75-1 kan jag leva med det. Jag spikar och Waffle Cone vinner.

V75-2

Det är mycket snack om 6 Tomeld Ø.K. (21 %) inför V75 på Klosterskogen men han har ju för tusan galopperat i tre av sina fem senaste? Nu ska han i och för sig lättas i balansen och det kan ge positiv effekt. Jag tycker ändå att man ska gardera den knappa favoriten och två som du bara inte får missa är 5 Lille Jim (4 %) och 7 Myhreng Jerker (16 %). Det var inte länge sen Lille Jim skrällde på Solvalla och den här gången står Myhreng Jerker 20 m bättre till.

V75-3

Jeppe Juul säger att 2 Twigs Briard (48 %) vinner det här. Det kan han förstås göra men risken finns att han får trava utvändigt om ledaren. Jag är nämligen inne på att 1 Allaway G.T. (13 %) snuvar favoriten på tätpositionen – men jag är inte hundra på att Erlend Rennesvik vill köra i spets. Klosterskogen har ju som bekant open stretch. Jag tror att Allaway G.T. blir livsfarlig och ett tag var jag inne på att spika. Sen kom jag på att så modig är jag tyvärr inte ännu.

V75-4

Det har nog inte undgått någon att Björn Goop har form. Han vinner till och med när han säger att han inte ska vinna. Nu sitter Goop upp bakom 5 Synjo Diva (22 %) för första gången och jag tror att det blir seger direkt. Synjo Diva har visat positiv utveckling senaste tiden och det här vinner hon till och med från dödens om det är vad som krävs. Det är nog också vad som krävs för att vinna det här – för man släpper väl inte med 3 Above From de Hess (17%)?

V75-5

Det tog tre starter innan 3 Tekno Odin (51 %) tog första segern för året. Man får anta att han kommer vara ännu bättre nu. Från spår 3 bommar han inte ledningen och i spets blir Tekno Odin svår att plocka ned. Jag tycker ändå att han ska garderas – procenten är i överkant eftersom motståndet är tufft. Jag vill varna för 4 Kleppe Slauren (9 %) och 9 Ingbest (17 %) som båda är tuffa nog att besegra självaste Tekno Odin. Det är dom här tre som sticker ut.

V75-6

Jag tror att 15 Bryssel (54 %) vinner det här ganska enkelt. Han har vunnit fem raka över lång distans och jag tror inte att tre varv är en nackdel. Bryssel har god tid på sig att plocka in dubbla tillägg och spikas. Den som framför allt kan utmana är 4 Goie Gozer (13 %) som tar ledningen – Bryssel får inte ligga på latsidan om han ska hinna ikapp och förbi honom. Det tar emot att spika en så stor då eftersom jag även har spik på Waffle Cone men vad kan jag göra?

V75-7

Det kommer gå undan i Klosterskogen Grand Prix. 1 Quick Fix (19 %), 4 Thai Broadway (5 %) och 6 B.B.S.Sugarlight (24 %) kommer laddas mot spets och det borgar för högt tempo redan från start. Det gynnar 2 I Love Paris (22 %) och 8 Tripolini V.P. (12 %) som båda alltid går ända in i kaklet. Jag vill inte heller räkna bort 5 West Wing (12 %) som har fin form även om det blev galopp senast. Tränare Micael Broberg är förstås optimistisk!