V75-1

Det är förvånansvärt jämnspelat i den inledande avdelningen. Men det också så det brukar se ut – vi spelare är fegar krakar som är alldeles för rädda för att åka redan innan det hunnit börja. Kolla bara på mig, jag sitter med åtta streck för tusan! Det är idiotiskt eftersom jag tycker att favoriten 2 Olle Rols (22 %!) är alldeles för litet spelad. Han har tre raka segrar – från spår 5, 12 och senast från spår 11. Den här gången Olle Rols fått spår 2 som är bättre.

Jag garderar friskt för han kan ju inte vinna varje gång.

V75-2

Stefan Söderkvist tror att 1 Erwin (68 %!) är klar och det verkar många andra också tro. Men jag är inte så säker på det. Han kommer till Jägersro – stursk som fan – efter fyra raka segrar över medeldistans men nu är det kort distans och det blir första gången för Erwin. Jaja, han är obesegrad felfri och har bra utgångsläge. Det är bara det att Erwin är så väldans stor favorit och att min idé – 7 Global Unlimited (8 %!) inte är så mycket sämre. Givet att spika emot.

V75-3

Kul att 1 Oasis Bi (32 %) kommer till start på svensk mark men jag tror inte att han vinner. Jag tror nämligen att 7 Västerboonthenews (56 %) får överta och sen bara rinner undan. Oasis Bi brukar alltid gå i ryggar och Västerbo, ja han har vunnit sex raka från ledningen. Därför tycker jag att procenten hamnat helt rätt. Man får inte heller glömma bort att Oasis Bi faktiskt inte startat sen mitten på oktober och att Västerbo är bättre än nånsin. Sex raka från ledningen!

V75-4

Jag får väl erkänna att 14 Julia af Solnäs (37 %!) imponerade senast och för tre starter sen. Men däremellan blev det galopp. Likaså i Eskilstuna för fyra starter sen. Gången innan det vann hon. Julia af Solnäs har med andra ord vunnit eller galopperat i sina fem senaste starter. Eftersom hon vann senast får man anta att Julia af Solnäs kommer galoppera den här gången? Nej, så enkelt är det förstås inte men jag tänker gardera. Dubbla tillägg och voltstart?

V75-5

Det är med darrande hand jag skriver att jag spikar 2 Nancy America (41 %!). Jag darrar eftersom jag har stor respekt för 11 Kash Brodda (21 %!). Men det kan inte bli bättre utgångsläge för Nancy America – från spår 2 kommer hon susa till spets per omgående. I den positionen har hon vunnit 5/7 på svensk mark, men inte i sina två senaste. Senast Nancy America kördes i spets här i Sverige var i Sto-SM. Då var hon duktig som tvåa bakom Super Ariel.

Flemming Jensen har hotat med att det blir helstängt och jänkarvagn.

V75-6

Det här är ett öppet lopp som kräver sina streck. 5 Master Crowe (26 %!) ser ut att bli ganska klar favorit men risken finns att han får gå den tunga vägen. Master Crowe kan nog vinna ändå men det finns många motbud. Säkert är i alla fall att han trivs med rådande förhållanden – Master Crowe har nämligen vunnit 11/13 vinterstarter. Lägg till en andraplats på det. Hur som helst – jag har streckat åtta och bakom favoriten tror jag mest på 2 Augustus F. (16 %!).

V75-7

Jag erkänner. Jag är förtjust i 1 Mack Dragan (25 %!). Väldigt förtjust till och med. Var det nån som trodde att han var så här bra i våras? Mack Dragan har visat att han är en jäkel till häst – han har snabbhet, styrka och framför allt har Mack Dragan skalle. Nog kan han leda det här runt om men jag är rädd för att Lutfi Kolgjini kommer göra vad han kan för att köra till ledningen. Blir det högt tempo kan det bli svårt att hålla undan för starka hästar på bakspår.

Mack Dragan har vunnit 13/20 och 11/13 i spets. Kan vara ett spikförslag.