Torsdagens Sprintermästare var fantastisk. Jag hoppas och tror att lördagen blir minst lika bra – trots att fotbolls-VM kom i vägen. Hur som helst – jag får inte tappa fokus redan här. Det är V75 som gäller. Bara för att sticka ut inleder jag med tre spikar. Inte några miljondrag men i alla fall hyfsade spikar.

V75-1

Det är lika bra att inleda med spik på spaghettiliraren 3 Vischio Holz. Han har imponerat i två raka segrar och tar tredje raka i Halmstad. Senast gick Vischio Holz i 3-spår 800 kvar och 250 kvar i 4-spår. Trots den tuffa avslutningen var han etta i mål, en halv längd före Neelix som var tvåa i mål. Nu – i Halmstad – har Vischio Holz fått perfekt utgångsläge och jag blir förvånad om han inte tar det här. Vischio Holz är favorit men han är inte alls mycket spelad. Jag spikar.

V75-2

Senast på Jägersro var 8 Spartak Face tapper som tvåa bakom Martin de Bos trots att han varvade 3-spår med dödens. I Halmstad tror jag Conrad Lugauer kör honom till ledningen trots spår längst ut på vingen. Från tätpositionen har jag svårt att se Spartak Face förlora. I den positionen har han nämligen vunnit två av tre – enda förlusten från spetspositionen kom i Kalmar i början på juni efter dubbla galopper. Spartak Face möter många bra idag men jag spikar.

V75-3

Det blev galopp för 3 Day Or Night In i Olympiatravet och i Algot Scotts Minne. I Jämtlands Stora Pris höll han sig i trav men var oplacerad i mål. Därför var det skönt att Day Or Night In fick vinna senast i Kalmar. Efter den insatsen blir han stor favorit i Halmstad. Trots att Day Or Night In är spelad till över 70 % är det ingen tvekan om att han är en bra spik. Den som kanske kan utmana är 1 Jairo – som har fin kapacitet – men Day Or Night tar ledningen och vinner.

V75-4

I lärlings- och ungdomslopp kan vad som helst hända – nästan i alla fall – och jag garderar ordentligt. 3 Foxy Brown (16 %) och 12 Julia Pellini kommer från ett formstall och är tidiga. Stall Magnus Dahlén har nämligen nio segrar, fyra andraplatser och lika många tredjeplatser på dom 19 senaste. Det är också en anledning till varför jag spikar Vischio Holz i första. Det är den här duon jag tror mest på men jag rekommenderar att gardera. Untersteiners kanske?

V75-5

Jag undrar ibland vad tusan jag håller på med och V75-5 i Halmstad är ett bra exempel på det. Jag sitter med åtta streck men är hundra på att 3 Aileron tar ledningen och vinner. Det är vad jag kallar slöseri med streck. Samtidigt har jag stor respekt för motståndet i Halmstad. Kanske framför allt för 2 Te Quiero Grif som var duktig som tvåa bakom Aileron näst senast på Mantorp. Nu har han bättre läge och utmanar om segern. Men Aileron leder väl runt om?

V75-6

I Stosprintern vinner 4 Vamp Kronos om hon inte galopperar. Hon är nämligen stänkrädd som fan och galopperar för minsta lilla. Kapaciteten tvivlar jag dock inte på. Eftersom jag inte vågar lita på favoriten låser jag med 2 Violet Bi som kan susa till ledningen – om inte 5 Rose Mary tar sig förbi. Jag tycker dock att lås på Violet Bi och Vamp Kronos känns stabilt. Det är många fina hästar som kommer till start – det är Stosprintern, för tusan – men Vamp Kronos är bäst.

V75-7

Det är två som sticker ut i sista avdelningen. Det är 3 Globalsatisfaction och 4 Handsome Brad. Men eftersom båda är mer starka än snabba streckar jag några fler. 1 Stepping Spaceboy trivs i ledningen och ska tävla barfota runtom för första gången men det är tveksamt om han tar ledningen. 2 Broadway Appolo och 5 Mr Lindy är nog snabbare första biten. 9 Bravo Navarone har ett lopp i kroppen och det blir intressant att se hur han tagit årsdebuten.