• V75-1: 5 SHORTHANDED JAG (2,3)
  • V75-2: 1,2,3,4,5,9,10,11 (8,12)
  • V75-3: 1 JAIRO (8,6)
  • V75-4: 5 BELLE GODIVA (6,7)
  • V75-5: 4,5,7,10 (8,6)
  • V75-6: 1,2,3,4,5,9,11,12 (10,7)
  • V75-7: 4,5,7,9 (2,11)

1 024 / 512 kronor

V75-1 

Jag tror inte att 5 Shorthanded Jag (24 %) har några problem med distansen men startmetoden kan ställa till det. Andra säger att det är galopprisk från ett snävt spår men jag säger att han kommer till spets. Om Shorthanded Jag gått framåt med senaste loppet i kroppen tror jag att han vinner det här – inte lätt kanske men nästan. Om favoriten gör bort sig tror jag att 2 Pacific Face (13 %) eller 3 Revelino Jet (6 %) kan vinna. Jag spikar Shorthanded Jag ändå.

V75-2

Det är ingen som tvekar på kapaciteten hos 3 Sauron Pil (59 %) – därför är han omgångens största favorit – men jag är inte säker på att han vinner. Det har nämligen inte alltid gått som på räls för Sauron Pil och eftersom procenten är 59 % tycker jag att man ska gardera. Han är bra nog att vinna från dödens – det tvivlar jag inte på – men det låter på Peter Untersteiner som att han vill ta det piano från start. Då kan det bli långt fram. Passa 9 Djorkaeff Sisu (5 %).

V75-3

Kolla dom senaste loppen 1 Jairo (34 %) gjort. Då förstår du varför jag spikar.

V75-4

Min erfarenhet säger att det här är ett lopp där alla tänker gardera. För här kan det smälla, tänker man. Om alla garderar betalar det inte så bra oavsett vem som vinner. Det är i alla fall så jag tänker. Just därför har jag bestämt mig för att spika. Valet föll till slut på 5 Belle Godiva (20 %) som är obesegrad för Joakim Lövgren efter två starter. Hon tar inte ledningen i Halmstad men som tur är har Belle Godiva en spurt som biter bra. En chansning men jag spikar.

V75-5

Egentligen förtjänar 7 Treasure Kronos (38 %) att vara mycket mer spelad med tanke på vilket motstånd hon brukar möta. Jerry Riordan låter uppåt och det ska vara en bra chans trots spår sju. Den enda anledningen till varför jag inte tänker spika är att Treasure Kronos gör första starten efter sitt Frankrike-äventyr. Jag har nämligen fått det för mig att travhästar sällan presterar som bäst i första starten efter såna äventyr. 5 Ultimate Wine (24 %) leder runtom?

V75-6

Det här ska väl 4 Erik Sting (40 %) vinna? Ja, det kanske han ska men risken finns att han får trava i dödens. Det beror lite på vem av 1 Sciacallo O.M. (6 %) och 2 Tapiro Jet (2 %) som tar ledningen. Wilhelm Paal släpper knappast men det tänker Stefan Söderkvist göra. 5 Pastore Bob (21 %) blir veckans snackhäst och nu känns det inte jättespännande att strecka honom. Han ska i alla fall med på kupongen. Given förstahäst är hur som helst Erik Sting.

V75-7

Jag tror att 7 Master Crowe (29 %) tar ledningen och får 4 Qahar Q.C. (37 %) utvändigt. Om dom kör mot varandra är det två som kan överraska – 5 Staro Ivy League (10 %) och framför allt 9 Coktail Fortuna (12 %). Master Crowe är obesegrad i ledningen och över aktuell distans och borde bli svår att slå men Coktail Fortuna blir farlig med optimal balans. Han imponerade stort i första starten för Robert Bergh – då tävlade han utan skor och så blir det nu också.