• V75-1: 2,4,5,11 (1,10)
  • V75-2: 2,3,10,11,14,15 (4,8)
  • V75-3: 5 ENJOY’S PAYCHECK (2,4)
  • V75-4: 6 PAVE FAKS (9,1)
  • V75-5: 1,2,6,7,9,10 (8,4)
  • V75-6: 2,3,5,6,7,11 (4,8)
  • V75-7: 10 PROPULSION (6,2)

864 / 432 kronor

Blickarna riktas norrut – mot Boden och Norrlands Stora Pris med 700 000 kr i förstapris. Ett lopp som Propulsion vunnit två år i rad. Norrlands Stora Pris går som V75-7 med start 22:46 men för enkelhetens skull börjar vi med V75-1.

V75-1

Han tillhör landets bästa 4-åringar, 4 Very Kronos (75 %), och många tyckare håller honom som favorit att vinna Derbyt. Efter tio starter har Very Kronos sju segrar och tre galopper – han är alltså obesegrad felfri. Under 2018 har det blivit två starter och lika många segrar. Felfri är jag säker på att Very Kronos vinner det här men faktum är att han galopperat i 3/5 från framspår i autostart. Det i kombination med hög spelprocent tvingar mig att gardera Very Kronos.

V75-2

Det är många som kommer låsa på 14 Super Ariel (16 %) och 15 Eva I.H. (17 %). Men jag är inte en av dom. Jag har sex streck och tror mest på 3 Oxan Winx And Wonx (10 %) som kommer från ett par fina insatser i Finland. Hon kan en 13-tid över 2140 m och därför är jag inte övertygad om att Super Ariel eller Eva I.H. plockar in dubbla tillägg. Utländska gäster blir ofta underspelade och Oxan Winx And Wonx är inget undantag. Kan vara en potentiell spik.

V75-3

Även här tror jag på en finsk gäst – nämligen 5 Enjoy’s Paycheck (11 %) som kommer från seger. Känslan är att många underskattar honom och jag tror att Enjoy’s Paycheck kan vinna från dödens. Det är dock inget jag garanterar och jag förstår om du hellre garderar. Jag förstår att det är en chansning att spika men det är så man vinner pengar, säger dom. En annan som jag tror kan skrälla är 1 Mellby Ess (4 %) som tar ledningen initialt. Ta en eller många.

V75-4

Min andra spik blir 6 Pave Faks (19 %). Med tanke på vilken kapacitet han har är det ett skämt att han bara blir spelad till 19 % från perfekt utgångsläge. Jag tror nämligen att Ove A Lindqvist kör honom till tätpositionen och sen blir det svårt att plocka ner Pave Faks. Det är säkert många som drar sig för att spika honom eftersom det är många galopper i raden – men senast var Pave Faks duktig som fyra på Bjerke. Felfri har han god chans att leda från start till mål.

V75-5

Efter två spikar i rad är det hög tid att gardera. Det tar emot eftersom jag tror på 7 Angle Of Attack (24 %). Trots spår näst längst ut på vingen har han god chans att hitta till ledningen – i den positionen säljer han sig dyrt, det vet vi ju sen tidigare. Motståndet är dock tuffast möjliga och det är lika bra att gardera. En som jag tror på är 9 Olle Rols (23 %) som har spännande utgångsläge. Blir det körning därframme biter hans avslutning väldigt bra. Sex streck totalt.

V75-6

Eftersom 2 Man At Work (30 %) gör första starten i ny regi och inte tävlat sen början på april det befogat att gardera. Den jag tror mest på är 5 National Prince (24 %) som kommer tävla med helstängt huvudlag – Svante Båth har aviserat ett offensivt upplägg och det kan räcka hela vägen. Letar du en skräll vill jag varna för 7 Roger America (2 %) som har hemmaplansfördel. Mycket talar för att det blir uppskruvat tempo från start och det gynnar förstås honom.

V75-7

Norrbottens Stora Pris är ett lopp jag tycker om. 10 Propulsion (64 %) har vunnit två år i följd och jag tror att han vinner tredje raka. Tyvärr lyckades han inte vinna Elitloppet – han blev tvåa i försök och final – men Propulsion gjorde vad han kunde. Propulsion var dunderfin men Örjan Kihlström körde för sent i finalen. Det blev helt enkelt för långt fram till Ringostarr Treb. Den här gången kommer Kihlström vara offensiv och då står ingen emot Propulsion i Boden.