• 4 JAQUES NOIR (5,9)
  • 1,2,4,5,6,10,12,13 (7,8)
  • 1 VERTIGO KNEKTEN (13,4)
  • 1,2,4,8,10,12 (5,9)
  • 2 OUTPUT PRESSURE (5,1)
  • 3,7,9,10 (2,12)
  • 1,2,3,7 (6,9)

768 / 384 kronor

Äntligen V75 på min hemmabana. Som jag har längtat. Den här dagen är tamejtusan större än julafton, midsommarafton och nyårsafton tillsammans.

V75-1

Det är lika bra att inleda med en spik. 4 Jaques Noir (26 %) har en spännande uppgift framför sig. Han har spår invändigt om värsta konkurrenten som är 5 Uppohoppa (24 %) och tar ledningen. Jag tycker att Jaques Noir sett ootroligt fin ut i dom två senaste och dessutom har han vunnit 5/8 när han körts i spets – det är inte illa pinkat för en gammal hankatt. Hur som helst – Jaques Noir får inte en bättre chans att vinna på min älskade hemmabana än det här.

V75-2

Egentligen förstår jag inte varför jag sitter med åtta streck. För det här vinner väl 12 Valentina Wind (10 %)? Under Elitlopps-helgen var hon duktig som trea bakom kapabla hästar som Virginia Grif och Waffle Cone – ändå är Valentina Wind bara spelad till 10 %. Det är på tok för litet. Blir det som jag tror blir det utdragen körning mellan 1 Happy Steel (25 %) och 6 Mellby Euphoria (20 %) eftersom båda vill till ledningen. Det kommer gynna mitt drag. Hoppas jag.

V75-3

Björn Goop trivs som fisken i vattnet i dom värmländska skogarna och sitter upp bakom 1 Vertigo Knekten (23 %) som inte bommar ledningen. Det finns ingen som är lika skicklig som Goop på att lura sina konkurrenter från den ack så åtråvärda spetspositionen. 9 U.R.Faxe (12 %), 13 Nordby Fröy (31 %) och 15 Mofaksan (11 %) … Dom får heta vad dom vill och vara hur bra som helst – men Goop släpper ingen över bron i Årjäng. Jag spikar utan att blunda.

V75-4

Här kan det hända grejer. 8 Bear Hope (37 %) har varit bra och körs av bästa Björn Goop men spår 8 är vad det är och det kan ställa till det. Mattias Djuse vill säkert köra 1 Gogo di Quattro (16 %) i ledningen och då får Bear Hope gå i dödens eller ödsla allt krut för att köra sig till tät. OM det blir så – och det är ju inte alls säkert – kan 2 Luksom (4 %), 4 On Stage Indika (5 %) eller 12 Tindra Star (3 %) överraska. Förutom rejeäle 10 Bicc’s Lamborghini (21 %) förstås.

V75-5

Det är många som tror på 1 Wellino Avenue (48 %). Men även om jag är svag för värmlänningar – Magnus Jakobsson, du är fantastisk – kan jag inte göra det. Jag tror nämligen att 2 Output Pressure (11 %) vinner det här. Han har ju mysigt utgångsläge och visat fin form en längre tid. Jag tror också att det kan bli körning om täten vilket innebär att Wellino Avenue redan i starten måste förbruka krafter han behöver för att stå emot Output Pressure över upploppet.

V75-6

Jag håller tummarna för att 1 Barkevious Mingo (5 %) vinner det här men jag kan inte spela honom. Barkevious Mingo har nämligen galopperat i tre av sina fyra senaste och innerspår kan därför ställa till det. Jag har i alla fall berättat för Nils Norelius att jag håller på hans pålle även om han inte får plats på min lapp. Vinner loppet gör 3 M.T.Joinville (21 %), 7 Super Star Reaf (4 %), 9 Magic Gwin (30 %) eller 10 Don’t Mind Me (15 %). Jag streckar alla fyra.

V75-7

Årjängs Stora Sprinterlopp är det bästa på hela året. 7 Propulsion (77 %) kanske vinner trots jobbigt utgångsläge men jag vill strecka några fler. En fågel har nämligen viskat i mitt öra att Frode Hamre är optimistisk inför den här starten. Han kör 2 Donatomite (3 %) och han vill visa att Norge kan. Jag förstår att 1 Arazi Boko (10 %), 3 Nadal Broline (6 %) och framför allt Propulsion blir svåra att slå men i trav kan allting hända. Det är David mot Goliat.

Hoppas du får en bra dag!