• 2,4 (5,9)
  • 2,9 (5,6)
  • 3,5,7,9 (6,1)
  • 2,3,5,6,7,8 (4,9)
  • 6 COKTAIL FORTUNA (1,3)
  • 1,2,4,5,8,10 (7,12)
  • 1,2,4,5,6,10 (7,3)

3 456 / 1 728 kronor

Vilka lopp det är på Åby på lördag! Jag kunde inte hålla mig och därför har jag raden klar redan nu. Det blir bara en spik – flyfotade 6 Coktail Fortuna i V75-5.

V75-1

Jag förstår varför 4 Dibaba (72 %) blir omgångens största favorit. Hon vinner Drottning Silvias Pokal om Örjan Kihlström är i sina sinnens fulla bruk – men jag hoppas på hög utdelning och väljer därför att låsa med 2 Tropicana Ås (8 %) som kanske tar ledningen och släpper till favoriten. Eftersom Åby har open stretch kan det lösa sig perfekt för henne över upploppet. I övrigt är det bara 5 Vanquish Kronos (10 %) jag är rädd för men hur ska hon vinna från dödens?

V75-2

Det finns två som sticker ut här – det är 2 Porthos Race (14 %) och det är 9 Earn N’Burn (20 %). Porthos Race galopperade tyvärr senast på Solvalla men har visat fin form i starterna innan. Med 3 Lightningsky borta ur leken tror jag att han har god möjlighet att komma till spets – bara inte Veijo Heiskanen tar sig förbi med 6 R.K.King (11 %) som lottats till springspår. Earn N’Burn spurtade som Jehu senast på Jägersro och är min vinnare.

V75-3

Vinner man Algot Scotts Minne får man en rosa biljett till Elitloppet. Ska man tro dom tidiga spelarna blir det 7 Day Or Night In (26 %). Han blev för laddad i Olympiatravet och galopperade direkt. Jag tror också att Day Or Night In har bra chans att vinna men vågar inte spika. 3 Västerboonthenews (17 %) tar ledningen och har som bekant vunnit 15/21 i spets. 2 Giveitgasandgo (19 %) var tvåa i Olympiatravet och ska räknas. Formen på 9 Nadal Broline (14 %)?

V75-4

Lyon Grand Prix är ett spännande femåringslopp. I år står det mellan tre – 5 Muscle Hustle (20 %), 6 Rajesh Face (24 %) och 8 Diamanten (27 %) – men jag kostar på mig ytterligare två streck, nämligen på 2 Sir Q.C. (13 %) och 7 Monark Newmen (4 %). Det är svårt att sia om hur loppet blir kört men det har ingen betydelse när det är heltäckt med sex streck. 1 Milligan’s School (1 %), 4 Evil Enok M.E. (3 %) och 9 J.H.Mannerheim (2 %) är bra men vinner inte.

V75-5

Med viss tvekan blir det spik på 6 Coktail Fortuna (56 %). Varför jag tvekar är att han inte tar ledningen av egen kraft – eller fart – eftersom 1 Dragster (15 %) är snabb bakom bilen. Roger Malmqvist vill nog köra i spets men eftersom Coktail Fortuna var grym senast och Åby har open stretch är det inte omöjligt att Malmqvist väljer att släppa ledningen till Robert Bergh med favoriten. Det är i alla fall så jag har tänkt och anledningen till varför jag väljer att spika

V75-6

Efter dom två senaste insatserna är det lätt att förstå varför 5 Magic Gwin (40 %) får mångas förtroende som spik. Den här gången ser uppgiften tuff – han har lottats till spår utvändigt om bra och startsnabba hästar, vilket innebär att Magic Gwin kanske får trava utvändigt om ledaren. Han kan fortfarande vinna då men nån spik är han inte. Jag tror att 1 Sobel Conway (23 %) spetsar om inte 2 Västerbo Grosbois (4 %) gör det. Det får bli sex streck i det här loppet.

V75-7

I Konung Gustaf V:s Pokal står det framför allt mellan 1 Perfect Spirit (31 %) och 4 Who’s Who (18 %). Jag tror att det blir körning från start – både 5 Calle Crown (6 %) och 6 Enterprise (5 %) är snabba nog att utmana Perfect Spirit om ledningen. Det skulle i såna fall gynna Who’s Who som gav mig rysningar i den senaste starten. Jag tror att han hamnar andra utvändigt och sedan är det bara för kusken Mika Forss att mana på Who’s Who 800 kvar.