Travbanor i Sverige

För att öka din kunskap om landets travbanor hittar du kärnfull information om respektive travbana under kategorin ”Travbanor i Sverige”. Det hör till allmänbildningen att veta banförkortningar, bankoder för spel, banbredder, upploppslängder, om det finns open stretch samt huruvida man använder vinklad startbilsvinge eller inte. När man har den kunskapen har man potential att bli landets främsta travspelare. Det duger inte att vara en sällsamt skicklig travtippare, man behöver även visa känsla för sporten för att vinna min respekt. Och känsla för sporten har man om detaljerna sitter, man bör veta hur långt upploppet är på respektive bana.

Information om travbanor i Sverige

Travbanor från norr till söder

Om Bodentravet är landets nordligaste travbana, vilken travbana är i sådana fall den sydligaste? Vilken är den äldsta travbanan i Sverige? Och vilken är den yngsta? Var hittar man det kortaste respektive längsta upploppet i landet? Vad heter travbanan i Eskilstuna? Och vilken travbana är Björn Goops hemmabana? Ja, det är sådant du behöver veta för att förtjäna min respekt. Om du inte kan svaren på frågorna har du möjlighet att hitta svaren genom att läsa om landets travbanor. För många är liknande information onödigt vetande, dock inte i min värld. Det är trots allt detaljerna som avgör om man blir framgångsrik som spelare eller ej inom travsporten.

Sveriges nationalarena

Nationalarenan heter Solvalla. Det vet du nog sedan tidigare. Annars bör du lägga det på minnet. Bakom Solvalla är Bergsåker, Jägersro och Åby landets största travbanor. Nämnda banor har fler tävlingsdagar per år än övriga banor, omsättningen är därför högre på Solvalla, Bergsåker, Jägersro och Åby än övriga travbanor. Solvalla arrangerar Elitloppet, Bergsåker arrangerar Sundsvall Open Trot, Jägersro arrangerar Svenskt Travderby och Åby arrangerar Olympiatravet och Åby Stora pris. I grannländerna finns travbanor som Bjerke och Momarken i Norge, Charlottenlund i Danmark, Mariehamn på Åland samt Uleåborg och Vermo i Finland.

ComeOn logotyp

Sätt in 100 kr – spela för 500 kr
Få en Premier League-halsduk

Spela på ComeOn nu