V64 som spelform

V64 lanserades 1999. Efter V75 och V86 är V64 den största spelformen. Man vinner genom att hitta vinnande ekipage i sex, fem eller fyra lopp. Vinstpotten fördelas broderligt mellan spelare som lyckats med uppgiften. Om man är ensam om sex rätt blir man ensam om sexrätts-potten. Jag uppskattar V64, men det är förhållandevis sällan som jag provar lyckan på V64. Varför det blivit så har jag inget svar på.

Antal hästar på kupongen

Du bestämmer insatsbeloppet genom antalet hästar som streckas på kupongen. Varje rad, det vill säga varje häst, kostar 1 krona. Totalbeloppet får du fram genom att räkna ut antalet hästar i respektive avdelning, multiplicera antalet hästar i respektive avdelning med varandra och eftersom man därefter multiplicerar med ett behöver man inte multiplicera alls. Jag tycker man ska spika i åtminstone ett lopp, gärna fler.

Prispotten

Prispotten är rättvist fördelad – 40 procent går till spelare med sex rätt, 20 procent går till spelare med fem rätt och 40 procent går till spelare med fyra rätt. Får ingen sex rätt flyttas potten till nästa omgång, likaså om värdet för sex, fem eller fyra rätt blir mindre är 15 kronor. Utdelningen återspeglar omgångens svårighetsgrad. Låg utdelning innebär att många lyckats väl med tipsen, hög utdelning innebär svår omgång.

Spela bara för sex rätt

Förr om åren kunde man spela för endast sju och åtta rätt på spelformerna V75 och V86 – det kallades för V7 respektive V8. Fördelen med V7 och V8 var att vinsten dubblerades, nackdelen var att man uteslöts från övriga vinstpotter. AB Trav och Galopp beslutade om att lämna V7 och V8 utanför spelutbudet. Dock finns denna möjlighet på spelformen V64 – genom att spela V6 dubbleras vinsten vid sex rätt.

Spela på V64 i dator, mobil eller hos ombud

Det går att spela V64 i dator samt mobila enheter. Jag föredrar att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Där träffar man likasinnade som uppskattar travsporten. Tycker du att V64 verkar avancerat går det bra att låta Harry Boy bestämma vilka hästar du ska strecka. Det enda du behöver göra är att bestämma hur mycket du vill spela för. Spela på Harry Boy i dator, mobila enheter eller hos ATG-ombud.