V5 som spelform

V5 lanserades redan 1959 på Jägersro i Malmö. Det innebär at V5 har fler år på nacken än AB Trav och Galopp. Jag uppskattar att spelformen överlevt så länge, och jag hoppas att den stannar länge till. Det går att spela på V5 samtliga dagar i veckan. Man vinner på V5 genom att hitta vinnande ekipage i fem lopp, det vill säga fem V5-avdelningar. Spela på V5 om du vill känna historiens vingslag när du spelar på trav.

Antal hästar på kupongen

Du bestämmer insatsbeloppet genom antalet hästar som streckas på kupongen. Varje rad, det vill säga varje häst, kostar 1 krona. Totalbeloppet får du fram genom att räkna ut antalet hästar i respektive avdelning och multiplicera dem med varandra. Desto fler hästar som streckas, desto dyrare blir kupongen att lämna in. Därför måste man spika i åtminstone en eller två avdelningar, det beror på hur mycket man tänker spela för.

Prispotten

Prispotten fördelas som så att om ingen sätter V5:an, det vill säga får fem rätt inom V5, flyttar man vinstpotten till fyra rätt, får ingen fyra rätt flyttas vinstpotten till tre rätt. Och så där fortsätter det. Skiter det sig i första avdelningen har du fortfarande möjlighet att ta del av hela potten om andra spelare också misslyckas med att få fem rätt. Det är ett gammalmodigt upplägg som jag uppskattar, det har sin egen charm.

Spela på V5 i dator, mobil eller hos ombud

Det går att spela V5 i dator samt mobila enheter. Jag föredrar att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Där träffar man likasinnade som uppskattar travsporten. Tycker du att V5 verkar avancerat går det bra att låta Harry Boy bestämma vilka hästar du ska strecka på kupongen. Det enda du behöver göra är att bestämma hur mycket du vill spela för. Spela på Harry Boy i dator, mobila enheter eller hos ATG-ombud.