V4 som spelform

I februari 2006 introducerades V4. Det går att spela på V4 samtliga dagar i veckan. Man vinner på spelformen genom att hitta vinnande ekipage i fyra lopp, det vill säga fyra V4-lopp. Många säger att spelformen är arvet efter V5, och kanske det stämmer. Eftersom spelformen får ytterst liten uppmärksamhet i radio och tv går det faktiskt att göra pengar på V4, det är sällan spelare har koll på loppen inom V4. Inte ens jag har det, om jag ska vara uppriktig.

Antal hästar på kupongen

Du bestämmer insatsbeloppet genom antalet hästar som streckas på kupongen. Varje rad, det vill säga varje häst, kostar 2 kronor. Totalbeloppet får du fram genom att räkna ut antalet hästar i respektive avdelning och multiplicera dem med varandra. Desto fler hästar som streckas, desto dyrare blir kupongen att lämna in. För att lyckas behöver du spika åtminstone ett ekipage, anser jag, och ekipaget behöver naturligtvis vinna.

Prispotten

Prispotten fördelas som så att om ingen sätter V4:an, det vill säga får fyra rätt inom V4, flyttar man vinstpotten till tre rätt, får ingen tre rätt flyttas vinstpotten till två rätt. Och så där fortsätter det. Skiter det sig i första avdelningen har du fortfarande möjlighet att ta del av hela potten om andra spelare också misslyckas med att få fyra rätt. Det är ett gammalmodigt upplägg som jag uppskattar storligen, det har sin egen charm.

Spela på V4 i dator, mobil eller hos ombud

Det går att spela på spelformen i dator samt mobila enheter. Jag föredrar att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Där träffar man likasinnade som uppskattar travsporten. Om du tycker att V4 verkar avancerat går det bra att låta Harry Boy bestämma vilka hästar du ska strecka på kupongen. Det enda du behöver göra är att bestämma hur mycket du vill spela för. Spela på Harry Boy i dator, mobila enheter eller hos ATG-ombud.