V3 som spelform

I juli 1994 introducerade AB Trav och Galopp spelformen V3. Det går att spela på V3 samtliga dagar i veckan. Man vinner på V3 genom att hitta vinnande ekipage i tre lopp, det vill säga tre V3-lopp. Eftersom endast en sommar skiljer mellan V3 och V75 har spelformen fått en naturlig plats i varje travspelares hjärta. Så även i mitt. Dessvärre händer det alldeles för sällan att jag spelar på V3, men det måste bli bättring med det.

Hur V3 skiljer sig mot andra spelformer

På många sätt skiljer sig V3 från andra spelformer. Väljer du att spela på travbanan köper du andelar som du på eget bevåg fördelar på formstarka hästar. Om du vinner flyttas värdet till nästa lopp, och proceduren återupprepas. Det går att lämna in V3:an hos närmaste ATG-ombud, rekommendationen är dock att alltid lämna in V3:an på banan eftersom du har möjlighet att se hästarnas dagsform. Och det är en fördel.

Antal hästar på kupongen

Du bestämmer insatsbeloppet genom antalet hästar som streckas på kupongen. Varje rad, det vill säga varje häst, kostar 10 kronor. Totalbeloppet får du fram genom att räkna ut antalet hästar i respektive avdelning, multiplicera dem med varandra och multiplicera med tio. Desto fler hästar som streckas, desto dyrare blir kupongen att lämna in. Förmodligen kommer du behöva spika åtminstone ett ekipage, gärna fler.

Prispotten

Prispotten fördelas som så att om ingen sätter V3:an, det vill säga får tre rätt inom V3, flyttar man vinstpotten till dem som hittat vinnaren i omgångens två inledande avdelningar, om ingen lyckats hitta vinnarna i omgångens två inledande avdelningar flyttas prispotten till dem som hade rätt i den inledande omgången. Man kan också hoppas på att samtliga spelare misslyckas i den inledande avdelningen.

Spela på V3 i dator, mobil eller hos ombud

Det går att spela V3 i dator samt mobila enheter. Jag föredrar att lämna in V3-kupongen på banan. Det ökar vinstchanserna, särskilt om man har öga hästarnas dagsform. Det går också bra att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Om du tycker att V3 verkar avancerat går det också bra att låta Harry Boy bestämma vilka hästar du ska strecka på kupongen. Du bestämmer endast insatsbeloppet.