Lunch Dubbel som spelform

Spelformen introducerades 2005. Principen är densamma som för Dagens Dubbel – nämligen att hitta vinnande ekipage i två lopp. Att spela Lunch Dubbel gör matlådan mer aptitlig, för den som brukar äta matlåda. Skillnaden mot Dagens Dubbel är att Lunch Dubbel är två utvalda lopp, det behöver således inte vara två avslutande omgångar. Tid för första start är 12:40, vill jag minnas. Det kan dock variera.

Om spel på hästar - Lunch Dubbel

Antal rader

Genom att multiplicera antalet hästar i LD-1 samt LD-2 får du fram hur många rader kupongen består av. Många spelare föredrar att spela en rak dubbel, det vill säga att endast spela en häst i respektive avdelning – det blir endast en rad. Det är en utmaning. Du får strecka hur många hästar du vill i respektive avdelning. Spela från fem kronor och uppåt – men aldrig mindre än fem kronor.

Hur mycket du vinner

Hur mycket du vinner på LD beror på hur mycket du har satsat, hur många rader du har spelat och framför allt oddset på den vinnande kombinationen. Det brukar vara relativt låg klass på lopp inom LD, men det är lika spännande för det. När det är lägre klass hör skrällar till vanligheterna eftersom det är svårt att ställa hästarnas prestationer mot varandra, därför är LD en särdeles spännande spelform.

Spela på Lunch Dubbel i dator, mobil eller hos ombud

Det går att spela på spelformen i dator samt mobila enheter. Jag föredrar att lämna in LD-kupongen i mobilen eftersom jag sällan hinner ut på banorna vid lunchtid. Det går också bra att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Om du tycker att Lunch Dubbel verkar avancerat går det också bra att låta Harry Boy bestämma vilka hästar du ska strecka på kupongen. Du bestämmer endast insatsbeloppet.