Spelformer

För att lyckas som travspelare underlättar det om man har kännedom om spelutbudet AB Trav och Galopp (ATG) erbjuder sina kunder. Att spela utan kunskap om deras spelformer är att famla i blindo, och det ska man inte att göra när pengar är inblandade. Populära spelformer är Dagens Dubbel, V75 och V86. Har man ingen erfarenhet av travsporten sedan tidigare kommer man förmodligen uppleva det som avancerat att spela på trav, dock är det långt ifrån verkligheten. När man förstår den grundläggande principen blir det enklare att förstå helheten. Du har möjlighet att lära dig mer om ATG:s spelformer under menyn ”Spelformer på ATG”. Klicka på menyraden och välj spelformen du vill lära dig mer om.

Jockey med grus i ansiktet

Välj rätt spelform – vinn med små insatser

Man behöver inte spela för stora belopp för att vinna stora belopp. Det är fördelen med att spela på trav. Jagar man miljoner rekommenderar jag att spela på V64, V75 eller V86. Fördelen med nämnda spelformer är den höga omsättningen, nackdelen är att loppen analyseras sönder och samman innan start i tidningar och tv. Chansen för hög utdelning minskar när fler får klart för sig hur loppen blir körda, å andra sidan ökar chansen för hög utdelning om experternas analyser spricker – faller en faller alla. När V75 kördes på Axevalla i februari 2010 lyckades en spelare bli ensam om sju rätt, vilket gav honom 67 miljoner kronor och ekonomisk trygghet. Det är sådana vinster alla drömmer om att vinna.

Förbättra dina chanser att vinna

Chansen att vinna på trav är förhållandevis liten – ändå vinner spelare på trav för jämnan. Chanserna att vinna ökar om man är påläst, exempelvis om vilka hästar i startfältet som är startsnabba kontra långsamma. Dock blir det sällan som man har tänkt sig eftersom hästar är levande djur utan talets gåva, spelares öden vilar just därför i slumpens händer. Skickligheten är således underordnad slumpen. För att minska risken att förlora väljer många spelare att luta sig mot statistik, och det kan vara en väg att gå. Man kan också välja att blunda för statistiken och istället analysera hästarnas dagsform. I slutändan är statistik bara siffror och inte en mall för framtiden.

Leo Vegas logotyp

100 SEK insättningsbonus vid insättning på minst 200 SEK

Spela hos LeoVegas