Spelfilosofi

För att bli framgångsrik som travspelare behöver man tänka långsiktigt, åtminstone enligt min spelfilosofi. Man måste således acceptera förluster för att vinna. Och det kan låta motsägelsefullt att acceptera nederlag när man spelar för att vinna, men det är en förutsättning för att lyckas. Spelar man kortsiktigt riskerar man att aldrig vinna. Som travspelare måste man därför tänka längre än vad näsan räcker – du måste förstå relationen mellan vinstchanser samt antalet kuponger och insatsbelopp. Det betyder inte att du ska spela oftare och för större belopp, utan att vinstchansen ökar om du gör det.

Action under travlopp

Spelfilosofi – spela långsiktigt

Vad innebär det att spela långsiktigt? Jo, det handlar om att spela på spelvärda hästar. I ett längre perspektiv lönar det sig inte att följa strömmen, det vill säga att spela på favoriter. Bättre är att spela på hästar vars vinstchanser underskattas. Till saken hör att favoriter vinner betydligt oftare än spelvärda hästar, dock är vinstfrekvensen ointressant för mig – desto intressantare är återbetalningsprocenten. Att spela långsiktigt innebär således att låta favoriterna vinna i väntan på seger för den spelvärda hästen. Det är svårare att acceptera när favoriten förlorar än när spelvärda hästar förlorar, och därför spelare jag hellre på dem. Min övertygelse är att spelvärda hästar återbetalar bättre över tid än favoriter.

Spela efter eget huvud

Det är bättre att spela efter eget huvud än att lyssna på andra. Många går i fällan och låter spelprocenten fungera som facit, problemet är att procenten inte är ett facit – procenten återspeglar endast vad spelare tror. Det man behöver veta om spelare är att de gärna följer strömmen, den enskilde spelaren har stort förtroende för spelarkollektivet, och därför händer det att hästar blir bortglömda. Intressantare är hästarnas dagsform och liknande faktorer. Och i slutändan förlorar man hellre på sina egna tips än andras. Min spelfilosofi är enkel – jag spelar långsiktigt och väljer att inte lyssna för mycket på andra. Det är alldeles för många som utger sig för att vara experter, men det är få som lever upp till myten om sig själv.

ComeOn logotyp

100% i välkomstbonus
Bästa odds garanti
Förlora och få freebet

Spela på RaceBets nu