Treåringslopp är alltid svåra att räta ut; det är mycket som händer på kort tid i deras utveckling och som spelare hinner man inte med. Jag har i alla fall hittat ett spelvärt sto som bara är spelad till 10 % i V86-5 – nämligen 2 Hanna som satt fast med gott om krafter sparade i rygg på en trött Vanquish Boko i E3-finalen för ston.

Då – i E3-finalen – tog Hanna enkelt hand om ledningen men Ulf Eriksson valde att släppa till Vanquish Kronos. Den här gången har Hanna lottats till ännu bättre läge och jag tror att Eriksson kör i spets i Eskilstuna.

Bara en gång tidigare har Hanna körts i ledningen. Då fick hon överta spets efter 700 – hon avslutade 12,5/500 och vann med 1,5 längd före Xita Lavec som galopperat innan start. Hur som helst – jag tycker att Hanna utvecklats fint och jag blir inte förvånad om hon leder runt om.

Samtidigt ska man tänka på att hon möter hingstar och valacker och det är mycket begärt att hon ska vinna – men ett platsspel är Hanna definitivt värd. Jag har inte hittat några odds ännu men så länge jag får 2,00 i odds eller högre är jag mer än nöjd.